Agenda Overzicht

Bij Zeilschool Hellevoetsluis kunt u terecht voor theorie en praktijk cursussen. Wij organiseren ook verschillende tochten als aanvulling op ons lessen. Cursisten kunnen hierbij praktijk ervaring opbouwen. Naast de evenementen die u kunt vinden in deze kalender kunt u natuurlijk op elke dag dat open zijn bij ons terecht voor lessen.

Rondje Roompot

De bedoeling is om in 2 dagen een rondje zeeland te varen. De eerste dag gaan we binnendoor naar Zierikzee waar we overnachten, de tweede dag als de omstandigheden het toe laten gaan we buitenom weer terug. Onderweg komen er onder andere aan bod: Navigatie op binnenwater, passeren van sluizen en bruggen, Navigatie op zee, aanlopen van vreemde havens en nog veel meer. Of u kan er voor kiezen op het wat kalmer aan te doen en te genieten van de tocht!

Bikkeltochten

Tochten voor de echte bikkels en bikkelienes onder u, gevaren in de winter gaan we onder het genot van Pannekoeken en een schippersbittertje proberen het eiland Tiengemeten te ronden.

Rondje Goeree

Voor het de haven van Stellendam ligt op ongeveer 15 mijl het lichteiland Goeree. Een prachtige kennismakings met de zee. Aan bod komen onder andere: veilig werken aan dek, sluisvaren, en navigatie op zee.

Zeezwerftochten

Meerdaagse tochten waarbij we zoveel mogelijk zee mijlen proberen te maken. Met Engeland als het ultieme, maar niet altijd haalbare doel. Aan bod komen onder andere: Sluisvaren, Navigatie op zee, tochtplanning, Meteorologie, veilig werken aan dek en nachtzeilen.

Moonlight cruises

Op deze avonden gaan we onder het genot van een hapje en een drankje kennis maken met het nachtzeilen. Aan bod komen onder andere: lampjes, heel veel lampjes…