Proefles

Als u geïnteresseerd bent in een zeilcursus, raden wij u aan een proefles (van 2 uur) af te spreken. U maakt dan vrijblijvend kennis de zeilschool, ons flexibele lessysteem, de cursus inhoud, de comfortabele zeilschepen, de ervaren CWO gecertificeerde instructeurs en ons ruime mooie water. De instructeur kan tijdens de proefles uw beginsituatie inschatten en u een inhoudelijk advies geven over uw cursus en instap niveau.

 

Omdat we u graag ontvangen voor deze introductie les, mag u deze vrijblijvend les afpreken voor slechts 45 euro.

Prijslijst

Praktijk cursussen
Proefles van twee uur € 45,-

CWO1

5 lessen van 2 uur inclusief theorie avond en reader

€ 450,-

CWO2 Tussenmodule

2 lessen van 2 uur + 4 uur zelfstandig zeilen

€ 260,-

CWO2 Eindmodule

5 lessen van 2 uur inclusief theorie avond en reader

€ 450,-

CWO3 Boathandeling module (op Sigma 38)
5 dagdelen van 5 uur + 1 kennismakingstocht.

€ 385,- p.p.
Losse les per uur € 47,50
Losse les per uur op boot met stuurwiel (Bijv. Sigma 38) € 55,-

Prijzen zijn per boot met instructeur. Per boot kunnen er maximaal 3 personen mee.
Bij CWO3 cursus zijn de prijzen per persoon.

   
Theorie cursussen

Vaarbewijs cursus VB1&2

10 avonden

€ 160,- p.p.

Basis navigatie cursus
8 avonden

€ 140,- p.p.
Basiscertificaat Marifonie € 45,- p.p.
Prijzen zijn per persoon  
   
Zeiltochten
Bikkeltochten winterzeilen € 45,- p.p.
Rondje Goeree 1 daagse zee tocht € 95,- p.p.
Rondje Roompot 2 daagse tocht door Zeeland € 195,- p.p.
Zeezwerftochten meerdaagse tochten € 85,- per dag p.p.
Moonlight cruises nachtzeilen € 45,- p.p.
   
Theorie avonden

CWO1

1 avond bij de cursus CWO1

€ 15,- pp

CWO2

1 avond bij de cursus CWO2

€ 15,- pp

Zeiltrim

1 avond voor de geïnteresseerden

€ 15,- pp

Diesel techniek

1 avond voor geïnteresseerden

€ 15,- pp

Meteorologie

1 avond voor geïnteresseerden

€ 15,- pp
   
Readers voor de verschillende cursussen
Extra reader per cursus € 7,50
   
Zeilabonnementen

Abonnement zeilen op Spirit 28

10 uur vrij in te delen, minimaal 2 uur

€ 200,-
   
Verhuur Spirit 28

Dag verhuur van 9:00 tot 17:00

 
Doordeweeks € 170,-
Weekend € 220,-

Bij verhuur is een legitimatie verplicht. Er geldt een borg van € 250,- contant,
vraag naar de voorwaarden.

   
Verhuur Sigma 38 (met schipper)

Sigma 38 wordt alleen met schipper verhuurt, maximaal kunnen er 8 man mee op de
boot.

Prijs per uur (dus niet per persoon!) € 55,-
Prijs per dag bij bij een of meerdaagse tochten € 400,-
   

CWO1

Deze cursus bestaat uit vijf praktijklessen en een theorieavond. In deze cursus wordt u opgeleid om als goed bemanningslid te kunnen functioneren. U kunt alle basishandelingen goed uitvoeren en u kunt actief meedenken met de gang van zaken aan boord. Na het succesvol doorlopen van de CWO1 cursus u bent effectief bemanningslid.

Om uw voortgang tijdens de cursus goed bij te houden krijgt u bij ons een persoonlijke vorderingenlijst. Aan de hand van deze vorderingenlijst wordt voor iedere les met u het lesdoel en de lesindeling doorgesproken. Na afloop van de les worden uw vorderingen geëvalueerd en overzichtelijk weergegeven en genoteerd op deze lijst, klaar voor de volgende les.


Alle leerstof die tijdens de lessen aangeboden wordt kunt u nalezen in uw persoonlijke reader.
Na het goed doorlopen van deze cursus wordt u beloond met het CWO1 diploma.

CWO2 Tussenmodule

Omdat zeilen een ervaringssport is willen we u zo snel mogelijk in staat stellen zelfstandig te gaan zeilen om het geleerde in praktijk te brengen en zodoende die nodige ervaring op te doen. Dit doen we middels de CWO2 tussenmodule.

De tussenmodule bestaat uit twee praktijklessen waarin er ingegaan wordt op het zelfstandig reven, man overboord manoeuvres en wat u moet doen wanneer de motor niet start. Ook oefent u 2 x 2 uur op de lesschepen, zonder instructeur (bij goed weer en wederzijds vertrouwen). Ook hier worden uw vorderingen weer bijgehouden op uw persoonlijke vorderingenlijst. De tussenmodule is nodig om met de CWO2 Eindmodule te kunnen starten.

Na het succesvol doorlopen van de tussenmodule is het bij ons al mogelijk om een Zeilabonnement aan te schaffen, waarmee u bij ons een lesschip kunt huren en tochten kan maken.

Wij stimuleren de aanschaf van het Zeilabonnement, omdat we hebben gemerkt dat het zelfstandig opdoen van ervaring en de terugkoppeling daarvan aan de lesstof van de daarop volgende CWO2 cursus het leerproces aanzienlijk versneld.

CWO2 Eindmodule

Na de tussenmodule kunt u starten met de CWO2 Eindmodule. Deze cursus bestaat uit 5 lessen van 2 uur en behandeld onder andere veiligheid aan dek, schipperen, organisatie, navigatie, meteo, etc. Het is goed mogelijk om de lessen af te wisselen met een blok van twee uur zelfstandig zeilen, middels het Zeilabonnement, om ervaring op te doen. Na deze cursus heeft u de titel beginnend jachtschipper verworven, hetgeen betekend dat u goed onder normale weercondities kan varen en wordt u na afloop beloond met het CWO2 diploma.

CWO2 cursus behaald en nog lang niet uitgezeild en -geleerd? Maak u geen zorgen, bij ons kunt u eindeloos doorvaren! Wij verzorgen naast de CWO1,2,3 cursus en verder ook Spinnaker cursussen, module buitenlandse vakanties, wedstijdzeilen, Rondje Roompot, waarin zeezeilen en sluisvaren aan bod komt en nog veel meer!

Zie ook onze Agenda.

Theorie avonden

De theoretische onderdelen van de cursussen (reglementen, navigatie en stabiliteit) bieden we aan in groepsgewijze theorieavonden. Per cursus moet u aan een van deze avonden deelnemen, u kunt zich hiervoor inschrijven op een van de vooraf gestelde data ’s. Zit er voor u geen passende datum bij ? Dan koppelen we de theorieles aan een praktijkles.

Tijdens de theorieavonden komt het volgende aan bod:
Avond 1 (CWO1/Kajuitjachtzeilen I): Reglementen, eenvoudige navigatie en kaartlezen.
Avond 2 (CWO2/Kajuitjachtzeilen II): Stabiliteit, helling en de beperking hiervan, jachtkennis.

Zie ook onze Agenda.

Theoriecursussen

Hoewel zeilen een praktijksport is, valt er nog veel te leren buiten de praktijkcursussen om. Met onderstaande cursussen kunt u meer leren over uw hobby en de nodige certificaten behalen voor bijvoorbeeld het huren van schepen in het buitenland.


Cursus "Theoretische Vaarkennis"
(Klein Vaarbewijs VB1 en VBA)
In deze cursus van 10 lesavonden leert u de theoretische kant van het varen doorgronden. Er wordt onder meer ingegaan op de betonningssystemen, de vaarregels en de navigatie. Na het volgen van deze cursus kunt u deelnemen aan de landelijke examens voor het Klein Vaarbewijs I en II.


Navigatie Basiscursus
Als eerste stap naar het zelfstandig navigeren, raden wij u de Navigatie Basiscursus aan. Alle aspecten van de navigatie komen aan de orde. Tijdens de avonden wordt er veel geoefend met passer, plotter en zeekaart. In de praktische benadering van de kustnavigatie maakt u kennis met het navigeren op stroom, de reglementen op zee, meteorologie, betonningssystemen en tijbewegingen. Ook besteden we kort aandacht aan het nuttige gebruik van de GPS ontvanger.


Theoretische Kustnavigatie
Het certificaat Theoretische Kustnavigatie (TKN) is bestemd voor hen die in staat zijn verantwoordelijkheid te dragen als navigator aan boord van een pleziervaartuig in de kustwateren. Na het met succes volbrengen van de Basiscursus Navigatie kunt u deelnemen aan deze vervolgcursus. De cursus TKN wordt afgesloten met een landelijk examen.


Basiscertificaat Marifonie
Om gebruik te mogen maken van een marifoon, bijvoorbeeld voor het oproepen van een sluis of het uitluisteren van een weerbericht, is een zendmachtiging verplicht. Voor het gebruik van een standaard marifoon (met automatische vermogensreductie) is een basiscertificaat voldoende.

Zie ook onze Agenda.