Blog

/ De nieuwe vloot
BACK

De nieuwe vloot

feb. 14, 2019 |
Jini |

Spirits 28

 

Zeilschool Hellevoetsluis staat bekend om de gezellige ongedwongen sfeer en dat moet vooral zo blijven, maar we willen graag ook enkele veranderingen doorvoeren. De Spirits waren aan vervanging toe, er zijn drie “nieuwe” 2e hands Spirits aangekocht. Wederom Spirits omdat iedereen die lesgeeft of langere tijd aan boord van een Spirit les kreeg deze scheepjes zeer waardeert. De grootste verrassing voor ons was dat we de oudste Spirit van Nederland in zeer goede staat aantroffen. Deze Spirit, “Kim” geheten, staat afgebeeld op de originele verkoopfolder! De oude zeilschool Spirits zijn verkocht aan de Scouting te Stellendam.
De Sigma krijgt een nieuwe motor, dat zal de komende weken plaats gaan vinden.
Nieuw in de zeilschool vloot is de Emily, een Nicholson 43 uit 1969. Dit schip ligt nu bij de werf op de kant en heeft daar een geheel nieuw dek gekregen. Na het benodigde schilderwerk zal het weer naar de haven komen. Dit schip zal vooral voor langere zeetochten ingezet kunnen worden.